Paublic SBerfice Qommission

CAPITAL CIRCLE OFFICE CENTER ® 2540 SHUMARD OAK BOULEVARD
TALLAHASSEE, FLORIDA 32399-0850

-M-E-M-0-R-A-N-D-U-M- D

e, o Py

~ S O

DATE:  October 1, 2012 =
TO: Ann Cole, Corn issigh Clerk, Office of Commission Clerk = é:l = “
]

FROM: Kathryn Gale er Cowdery, Senior Attorney, Office of the General C'(‘mnsel’D 5

LS
O

RE: Docket No. 110313-PU

Please enter the attached in Docket No. 110313-PU.

[r lth; ;,"H‘DZ'Y .f‘)‘

06548 ocT-

N R
FPSC-COMMISSION CLERK



STATE OF FLORIDA

COMMISSIONERS: _ GENERAL COUNSEL
RONALD A. BRISE, CHAIRMAN / S. CURTIS KISER
LISA POLAK EDGAR e AW (850)413-6199
ART GRAHAM
EDUARDO E. BALBIS ‘
JULIE I. BROWN O ¥

Jublic Serfice Commizsion

September 7, 2012

John Rosner
Joint Administrative Procedures Committee
Room 680, Pepper Bldg. Via Hand Delivery

111 W. Madison Street
Tallahassee, Florida 32399-1400

Re: Public Service Commission Rules 25-7.059, 25-7.060, 25-7.061, and 25-7.071, F.A.C.

PSC Docket No. 110313-PU

Dear Mr. Rosner:

This letter responds to your letter of August 14, 2012 concerning Florida Public Service Commission
(“Commission”) proposed rules in Chapter 25-7, F.A.C., submitted to you by letter of July 20, 2012,

pursuant to Paragraph 120.54(3)(a)4, F.S. Your comments and the responses are as follows:

JAPC Comment:

25-7.059(1), (2) and (3)

The rule provides in three instances that unless “otherwise authorized by the
Commission” the regulated entity shall take the actions as set forth. However, no
criteria are set forth to apprise the reader of the circumstances governing when the
Commission will provide such authorization or what such authorization would entail.
Thus the rule is vague, fails to establish adequate standards for the Commission’s
decisions and vests unbridled discretion in the Commission pursuant to s.

120.52(8)(d), F.S.

PSC Staff Response:

Commission staff agrees that this “otherwise authorized by the Commission” language
should be deleted from the rule. The language is outdated. Section 120.542, F.S., sets
forth the proper procedure to be followed if a variance or waiver from rule provisions
is sought. Staff intends to bring a recommendation to the Commission that this
“otherwise authorized by the Commission” language should be deleted from this rule.
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JAPC Comment:

25-7.060(2)
Please identify the specific statutory authority supporting the statement that the
customer may be responsible for the costs as described.

PSC Staff Response:

Rule 25-7.060 requires that the customer furnish a safe place in which the meter can
be installed, operated and maintained, and that if changes in conditions on the
customer’s premises adversely affect the convenience, accessibility or safety of the
meter location, the customer shall be responsible for the cost of relocation. Subsection
366.05(1), F.S., currently listed as the implementing authority for Rule 25-7.060,
F.A.C., gives the Commission the power to prescribe fair and reasonable rates and
charges, classifications, standards of quality and measurements, and service rules and
regulations to be observed by each public utility.

In Commission rulemaking Docket No. 083453-GU, the Commission added the
provision, now numbered as 25-7.060(2), that if changes in conditions on the
customer’s premises adversely affect the convenience, accessibility or safety of the
meter location, the customer shall be responsible for the cost of relocating the meter,
its appurtenance, and related piping to a location meeting the requirements of 25-
7.060(1). The economic impact statement prepared in Docket 083453-GU states that
this language was added in order to avoid assessing the cost of meter relocation to the
entire body of ratepayers when the move benefits only one customer. Thus, the
language in 25-7.060(2) is directly related to the Commission’s power to prescribe fair
and reasonable rates and charges. In addition, Commission staff intends to add
sections 368.03 and 368.05(2), F.S., to the rulemaking authority listed for Rule 25-
7.060, F.A.C., and to add sections 368.03 and 368.05, F.S., to the implementing
authority for the rule. Sections 368.03 and 368.05 give the Commission authority to
establish rules and regulations which include gas metering, and require that such rules
be adequate for safety under conditions normally encountered in the gas industry.
Rule 25-7.060, F.A.C., implements these statutory sections by requiring that customer
meters be located in a safe location.

JAPC Comment:

25-7.061(2)
Has part twelve of the American Gas Association’s Gas Measurement Manual been
filed for adoption previously? If not, please provide me with a copy.

PSC Staff Response:

When this rule was last amended in 1984, paragraphs 120.54(11)(a) and (b), F.S.
(1983), did not require a copy of material incorporated by reference to be provided to
JAPC or filed with the Department of State. An original copy of the American Gas
Association’s Gas Measurement Manual: Meter Proving Part No. Twelve, 1978
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edition, is enclosed with this letter. As we previously discussed, please return this
copyrighted original to this office after you have completed your review, as we will be
filing it with the Department of State when we file Rule 25-7.061, F.A.C.,, for
adoption.

JAPC Comment:

25-7.071(3)(a)

The rule construes the term “cost” as defined, but not including late payment charges,
returned check charges, the cost of the distribution system behind the master meter,
the cost for billing and “other such costs.” What is the meaning of “other such costs™?

PSC Staff Response:

Commission staff believes that the phrase “other such costs” should be deleted from
the rule as unnecessary. The definition of “cost” is clear, and the phrase “other such
costs” does not assist interpretation of the rule. Staff intends to bring a
recommendation to the Commission that this language should be deleted from the
rule.

JAPC Comment:

The statement of federal standards does not deal with the rules in chapter 25-7. Please
provide me with a proper copy of the document.

PSC Staff Response:

The statement of federal standards addresses both chapter 25-7 and 25-12 rules. The
July 20, 2012 letter you reviewed lists the proposed rules in the subject line of the first
page and on the header on the page containing the statement of federal standards, as
follows: “Rules 25-7.059, 25-7.060, 25-7.061, 25-7.062, 25-7.064, 25-7.065, 25-
7.066, 25-7.070, 25-7.071, 25-7.084, 25-12.005, 25-12.008, 25-12.027, 25-12.052,
and 25-12.082.” The statement on federal standards specifically addresses Rules 25-
12.005, 25-12.008, and 25-12.027, F.A.C. The statement’s final sentence: “There are
no federal standards for the remaining proposed rules” refers to Rules 25-7.059, 25-
7.060, 25-7.061, 25-7.062, 25-7.064, 25-7.065, 25-7.066, 25-7.070, 25-7.071, 25-
7.084, 25-12.052, and 25-12.082, F.A.C.  Since this sentence lacks the specificity
needed to make its intent clear, we have prepared and attached a statement of federal
standards which addresses each proposed rule by rule number.

Pursuant to my letter to Mr. Plante of September 7, 2012, the Commission plans to file Rules 25-
7.062, 25-7.064, 25-7.065, 25-7.066, 25-7.070, 25-7.084, 25-12.005, 25-12.008, 25-12.027, 25-
12.052, and 25-12.082, F.A.C., for adoption with the Department of State on September 14, 2012. As
stated above, staff intends to bring a recommendation to the Commission to change Rules 25-7.059
and 25-7.071. Because these rules will be brought to hearing before the Commission, tentatively
October 16, 2012, the 90 day time period for filing the rules for adoption, which runs on October 25,
2012, will be extended pursuant to the terms of subparagraph 120.54(3)(e)2, F.S. Although staff is not
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planning on bringing a recommendation to the Commission to change Rules 25-7.060 and 25-7.061,
F.A.C., for which you submitted comments, we are not planning on filing these two rules with the
Department of State for adoption until after you have had an opportunity to review this response and
we can verify that you have no additional comments or questions.

Thank you for your assistance. Please let me know if you have any questions or require any
additional information. My office number is 413-6216.

Sincerely,

KC




Rules 25-7.059, 25-7.060, 25-7.061, 25-7.062,
25-7.064, 25-7.065, 25-7.066, 25-7.070,
25-7.071, 25-7.084, 25-12.005, 25-12.008,
25-12.027,25-12.052, and 25-12.082, F. A.C.
Docket No. 110313-PU

STATEMENT ON FEDERAL STANDARDS

Proposed Rules 25-12.005 and 25-12.008, F.A.C., are no more restrictive than the federal
standards.

Proposed Rule 25-12.027, Welder Qualifications, is more restrictive than federal
standards or rules on this subject because of the removal from the rule of the option of qualifying
pursuant to 49 C.F.R. 192.227, Qualification of Welders using section IX of the ASME Boiler
and Pressure Vessel Code.

There are no federal standards for proposed Rules 25-7.059, 25-7.060, 25-7.061, 25-
7.062, 25-7.064, 25-7.065, 25-7.066, 25-7.070, 25-7.071, 25-7.084, 25-12.052, and 25-12.082,
F.A.C.




